معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور در ديدار صميمانه با جمعي از دستاندركاران فيلم و سينماي كشور
سينماي ايران امروز حرف زيادي براي گفتن دارد
به گزارش مركز روابط عمومي و امور بينالملل سازمان برنامه و بودجه كشور، دكتر «داود منظور» در اين نشست كه شامگاه دوشنبه بيستم آذرماه برگزار شد، ضمن بيان ديدگاهها و نظرات خود درباره جايگاه و اهميت فيلم و سينما در سپهر فرهنگي كشور و تشريح اقدامات و برنامههاي دولت در اين خصوص، قول مساعد داد
به گزارش مركز روابط عمومي و امور بينالملل سازمان برنامه و بودجه كشور، دكتر «داود منظور» در اين نشست كه شامگاه دوشنبه بيستم آذرماه برگزار شد، ضمن بيان ديدگاهها و نظرات خود درباره جايگاه و اهميت فيلم و سينما در سپهر فرهنگي كشور و تشريح اقدامات و برنامههاي دولت در اين خصوص، قول مساعد داد كه به درخواستها و دغدغههاي اهالي فيلم و سينماي كشور رسيدگي كند.
رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور با بيان اينكه خوشبختانه سينماي ايران امروز حرفهاي زيادي براي گفتن دارد و توانسته پرچم پرافتخار كشورمان را در جشنوارهها و عرصههاي جهاني بالا نگه دارد، گفت: من نه به عنوان يك مسئول، بلكه به عنوان يك شهروند نيز، قدردان زحمات شما سينماگران كشور هستم و كار شما، كار بسيار ارزشمندي است.
هنرمندان الگوي زندگي مردم هستند
وي با اشاره به رويكرد دولت مردمي در خدمت به مردم افزود: همانگونه كه ما نياز به خوراك و پوشاك و تأمين نيازهاي اوليه زندگي داريم، نياز داريم كه بخشي از ساعتهاي زندگي را نيز با توليدات و محصولات فاخر شما بگذرانيم و در واقع هنرمندان ما، الگوي زندگي مردم هستند و به مردم سبك زندگي ياد ميدهند و گفتار و كردار آنان، به نمادها و نشانههاي زندگي اجتماعي تبديل ميشود.
دكتر منظور گفت: هدف از اين نشست، شنيدن دغدغهها و توصيهها و نظرات شماست و ما در سازمان برنامه و بودجه كشور، خود را مكلف ميدانيم كه از طريق همكاران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان امور سينمايي، نيازها و انتظارات شما را در حد توان تأمين كنيم.
معاون رئيسجمهور با بيان اينكه براي تقويت فيلم و سينما بايد به چند مؤلفه اصلي توجه شود، گفت: تربيت هنرمندان را بايد در اولويت قرار دهيم. هنرمندان امروز نياز به آموزش دارند و بايد از كيفيت و استمرار فرايندهاي آموزشي در دانشگاهها، آموزشگاهها و مؤسسات هنري براي تربيت هنرمندان مطمئن شويم.
رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور با اشاره به ضرورت تكريم و بر صدر نشاندن هنرمندان و ايجاد انگيزه براي آنان گفت: هرچقدر كه امروز بتوانيم هنرمندان را تكريم كنيم، اين پيام را به جامعه ميدهيم كه حرفه هنرمندي جذاب است و افراد توانمند در اين عرصه، به سطح زندگي خوبي دست خواهند يافت.
ضرورت توليد محتواي فاخر براي ساخت فيلم و سريال در كشور
وي توجه به محتوا را يكي ديگر از مؤلفههاي اصلي فيلم و سينما برشمرد و گفت: براي تقويت جريان فرهنگي و هنري اصيل در كشور، نياز داريم محتواي فاخر براي توليد فيلم و سريال در كشور توليد شود كه پيامهاي خوب و اثرگذاري براي زندگي بهتر و در جهت ارتقاي سبك زندگي ايراني اسلامي انتقال دهد.
دكتر منظور بهرهگيري از بهترين فناوري صوت و تصوير در فيلم و سينما را ضروري دانست و افزود: بايد آخرين تجهيزات فناورانه صوت و تصوير در خدمت فيلم و سينما قرار بگيرد. استفاده از فناوري روز كمك ميكند كه هنرنمايي هنرمندان به صورت جذابتري در اختيار بيننده قرار بگيرد. ارتقاي فناوري سينمايي از تكاليف دولت است.
اقتصاد سينما نياز به تقويت دارد
رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور سپس به اقتصاد فيلم و سينما و تأمين مالي اين حوزه پرداخت و گفت: به دلايل زيادي، فيلم و سينما آنگونه كه بايد، به لحاظ مالي بازده ندارد و شاغلان در اين حرفه، بيشتر با انگيزههاي فردي و شخصي خود و در واقع با دل كار ميكنند.
وي افزود: ما در دولت وظيفه داريم اين حرفه را به يك فعاليت جذاب و سودآور تبديل كنيم و با تأمين تسهيلات مورد نياز با نرخهاي ترجيحي و همچنين در تعرفهگذاري مناسب براي فروش بليت و تعيين قيمت فيلم و سريال، به تقويت اقتصاد اين هنر كمك كنيم.
معاون رئيسجمهور با بيان اينكه فيلم خوب براي ديده شدن نياز به سالن خوب دارد، گفت: اكنون تعداد سينماها و پرديسهاي سينمايي باكيفيت در كشور، محدود است كه در برنامه هفتم توسعه، براي اين موضوع تدبير شده و احكام خوبي براي افزايش تعداد و كيفيت سالنها در نظر گرفته شده است.
وي افزود: اكنون پس از گذشت سالهاي مديدي از آغاز فعاليت سينماي ايران، اين فرصت فراهم است كه آينده سينماي ايران را به سمت سينماي جهانيتر و با مخاطبان گستردهتر ببريم. زيرا فروش سينماي ايران با توجه به جمعيت كشور، عدد قابل توجهي نيست كه بتوان اقتصاد سينما را با آن توسعه داد.
دكتر منظور ادامه داد: بنابراين بايد بتوانيم مقياس توليد و ديده شدن آثار سينمايي را به لحاظ ريالي، توسعه درخوري بدهيم.
دفاع از حقوق سينماگران را وظيفه خود ميدانيم
در ادامه اين نشست، معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور پس از بيان نظرات و ديدگاههاي سينماگران حاضر در اين نشست، ضمن قدرداني از بيان صريح، صميمانه و دلسوزانه دغدغهها و درخواستهاي اهالي سينماي كشور، دفاع از حقوق آنان را وظيفه خود دانست و گفت: ممكن است رسيدگي و پاسخگويي به همه موارد مطرح شده در اختيار سازمان برنامه و بودجه كشور نباشد. اما به عنوان عضو هيئت دولت، نمايندگي شما را دارم و مطالب مطرح شده را به مجاري ذيربط انتقال خواهم داد.
دكتر منظور با اشاره به موضوع بالابودن هزينه شارژ مجتمعهاي تجاري كه سينماها در آن قرار دارند، گفت: در برنامه هفتم، پيشبيني كرده ايم كه هزينه انشعابهاي آب، برق و گاز مراكز فرهنگي بر اساس تعرفه فرهنگي آموزشي دريافت شود كه تقريبا معادل رايگان است.
رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور افزود: همچنين آمادگي داريم در شوراي پول و اعتبار، خط اعتباري با نرخ سود ترجيحي به سينماگران اختصاص بدهيم كه از رئيس سازمان سينمايي ميخواهم برآورد سالانه اعتبار مورد نياز را ارائه دهند تا تدبير لازم براي آن انديشيده شود.
وي گفت: در برنامه هفتم توسعه اين مجوز را گرفتهايم كه سرمايهگذاري در احداث مراكز فرهنگي به عنوان هزينه قابل قبول مالياتي در نظر گرفته شود كه به تقويت انگيزه سرمايهگذاري براي ايجاد اين قبيل اماكن كمك ميكند.
معاون رئيسجمهور از هدفگذاري دولت براي حمايت از توليد سالانه ۲۰ فيلم سينمايي فاخر در برنامه هفتم توسعه خبر داد و گفت: با كمك وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان سينمايي، اعتبار مورد نياز را براي اين موضوع در بودجه سال آينده پيشبيني خواهيم كرد. تلاش خواهيم كرد سال آينده، سال خوبي از اين جهت براي فرهنگ ايران باشد.
دكتر منظور از پيشبيني توليد هفت هزار و ۳۰۰ ساعت پويانمايي كودك و نوجوان در سال آينده خبر داد و گفت: قرار است از تسهيلات صندوق نوآوري و شكوفايي براي حمايت از توسعه شركتهاي دانش بنيان در پويانمايي استفاده شود.
احكام نسبتا متفاوتي در برنامه هفتم توسعه براي تقويت اعتبارات فرهنگي تصويب شده است
وي افزود: در برنامه هفتم توسعه، احكام نسبتا متفاوتي را در اين حوزه پيشبيني كردهايم تا تحول جدي در تقويت اعتبارات فرهنگي صورت گيرد.
رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور با بيان اينكه نظام جمهوري اسلامي ايران در كنار اقتدار نظامي به اقتدار فرهنگي نيز نياز دارد، گفت: اهالي فيلم و سينما، پياده نظام جبهه جنگ فرهنگي و جنگ نرم هستيد و توليد سريالهاي باكيفيت و اثرگذاري مانند يوسف پيامبر، مختارنامه و موارد مشابه كه پس از گذشت سالها، هنوز هم در نقاط مختلف دنيا مخاطبان گستردهاي دارند، مورد حمايت دولت قرار خواهد داشت.
دكتر منظور با اشاره به پخش غيرقانوني برخي فيلمها و مجموعههاي ايراني توسط شبكههاي ماهوارهاي خارجي، از پيگيري اين موضوع از طريق وزارت امور خارجه خبر داد و گفت: مناسب است صدا و سيما در پخش آثار سينمايي، تعامل لازم را با صاحبان و توليدكنندگان اين آثار داشته باشد.
تخصيص بهموقع اعتبارات سينمايي در اولويت سازمان برنامه و بودجه كشور قرار ميگيرد
معاون رئيسجمهور با بيان اينكه تخصيص بهموقع اعتبارات سينمايي در اولويت سازمان برنامه و بودجه كشور قرار ميگيرد، گفت: درباره موضوع ماليات هنرمندان و بيمه تأمين اجتماعي و بازنشستگي شما، آمادگي داريم در صورت بيان دقيق و همراه با جزئيات آن، پيگيريهاي لازم را براي برطرف شدن مشكلات انجام دهيم.
وي همچنين با درخواست از اصحاب سينماي كشور براي ساختن آثار باكيفيت درباره زندگي شاعران و مشاهير ادبي ايران، شهيدان دفاع مقدس، مظلوميت مردم غزه و جنايايت رژيم غاصب صهيونيستي، ماندگار كردن باورهاي ديني و فرهنگي مردم را خدمت به فرهنگ ايراني اسلامي دانست و گفت: باور شخصي من اين است كه هنر فيلم سازي كشورمان در حدي است كه نياز به دريافت يارانه ندارد. بلكه با پشتيبانيهاي قانوني و حقوقي و فراهم ساختن بسترها و زيرساختهاي مورد نياز، سينماي ايران خواهد توانست با قدرت به كار خود ادامه دهد.
بيان ديدگاهها و نظرات سينماگران
گفتني است در ابتداي اين نشست، «محمد خزاعي»، رئيس سازمان سينمايي كشور، گفت: نتايج و خروجيهاي اين نشست، مي تواند در سرنوشت سينماي ايران موثر باشد تا از ظرفيتهاي حاكميت براي ارتقاي سطح كيفي سينما و تقويت بنيه اقتصادي آن بهرهگيري شود.
همچنين محسن علياكبري (تهيه كننده)؛ منوچهر محمدي (تهيهكننده)؛ غلامرضا موسوي (تهيهكننده)؛ علي سرتيپي (تهيهكننده)؛ ابوالحسن داوودي (كارگردان، فيلمنامهنويس و تهيهكننده)؛ سيد احمد ميرعلايي (تهيهكننده، بازيگر و تدوينگر)؛ محمدرضا عرب (كارگردان و مستندساز)؛ ابراهيم اصغري (تهيهكننده)؛ سيد ضياء هاشمي (تهيهكننده)؛ علي اوجي (بازيگر، نويسنده، كارگردان و تهيهكننده)؛ عليرضا نجفزاده (بازرس خانه سينما)؛ جابر قاسمعلي (فيلمنامه نويس)؛ علي دهكردي (بازيگر و مديرعامل خانه سينما)؛ سيد علي حسيني (بازرس انجمن فيلم كوتاه ايران)؛ فريبا كوثري (بازيگر)؛ بهرام رادان (بازيگر)؛ حامد بهداد (بازيگر)؛ سيدجمال ساداتيان (تهيهكننده)؛ حبيب ايلبيگي (معاون نظارت و ارزشيابي سازمان سينمايي)؛ حميد بهمني (كارگردان)؛ محمدحسين لطيفي (كارگردان و نويسنده) و اصغر فارسي (معاون توسعه مديريت و منابع سازمان سينمايي)، نيز در اين نشست به بيان نظرات، ديدگاهها و مشكلات خود پرداختند.
برچسب ها :دکتر منظور
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0